Netbooks

Hvad er en netbook?

En netbook er den mindste form for en bærbar pc med et tastatur. Kommer man længere ned i størrelse er der tale om en smartphone, tablet-pc eller andet. Foruden den fysiske handy størrelse, er netbooks kendetegnede ved en billig pris, lang batterilevetid og en god trådløs netmodtager. De indkøbte til projektet er fra producenten Samsung og modellen hedder N145 …

Hvilke programmer ligger på netbookene?

Netbookene bliver leveret med et såkaldt image, som i samarbejde med Uddannelseshusets konsulenter er designet til undervisningen. Det vil sige, at de programmer og tjenester der på forhånd er adgang til, er oplagte læringsressourcer. Der er taget højde for de licenser, som kommunen abonnerer på, ligesom at imaget er designet til at skulle spille sammen med de interaktive tavler, hvorpå der ligger den samme software.

Styresystemet er Windows 7 og Officepakken version 2010. Office 2010 giver mange nye muligheder i forhold til tidligere versioner.

Se programspecifikationer for netbooks og SmartBoard-computere …

Tips & Tricks til Office 2010

Uanset om man tidligere har brugt fx Open Office (som også ligger på maskinerne) eller Microsoft Office 2003-2007, er det en stor forandring af skifte til Office 2010. Brugerfladen ser anderledes ud og der er mange nye funktioner. Kom godt i gang med hæftet Office 2010 – Tips & Tricks … (Det er også muligt at lære sig de nye funktioner og finde rundt med spillet Ribbon Hero 2 …).