Natur, it og medier

WORKSHOP NR.: 12608-12610-12615

KLASSETRIN SFO

UGEDAG Tirsdag

INSTRUKTØR Lars V. Jensen og Morten Ovesen

KORT BESKRIVELSE
På denne workshop vil vi have fokus på, hvordan it og medier kan understøtte arbejdet med naturen og naturfænomener i SFO-regi. Vi skal fx se på det at bruge digitale billeder og video som en mulighed for at udvide og skærpe opmærksomheden på oplevelser i naturen. Vi skal lave en video ud fra egne optagelser, og se hvordan man deler det på fx YouTube. Kombinationen af it, medier og natur har potentiale til at øge jeres og børnenes motivation for arbejdet med begge områder.

FAGLIGE MÅL SFO
• Gøre børnene interesseret i at lege, udforske og eksperimentere i naturen hele året rundt
• Bruge it, medier og naturen til at understøtte og udvikle børns sociale kompetencer
• Eksperimentere med sproget, fortælle, lytte og fabulere.

IT/MEDIE MÅL
• Understøtte børnenes uformelle it-kompetencer
• Webetik – hvordan er man på nettet?
• Barnet som producent af medieindhold på nettet.

IT-REDSKABER
Netbook, Smartboard, mobil, digitalkamera, GPS mm. Det forventes, at alle deltagere har Windows Live Moviemaker installeret på deres netbook. Dette program er gratis og kan hentes her: http://windows.microsoft.com/da-DK/windows-live/ movie-maker-get-started.

FORUDSÆTNINGER
Der forudsættes intet kendskab og daglig brug af it i SFO, men en lyst til at lære, anvende og udvikle brugen af it i SFO sammenhæng. Kurset knytter an til læreplanstemaet naturen og naturfænomener.

OM INSTRUKTØRERNE
Lars V. Jensen, konsulent for matematik og naturfag og Morten Ovesen, konsulent for dansk, it og medier i Uddannelseshuset.